Workshops

Klik op een van de thema’s om direct naar de informatie te gaan of scrol door de pagina.

Wim Hof training

Wim Hof (the iceman) en het Radboud hebben wetenschappelijk aangetoond, dat de Wim Hof methode het autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden. Dit werd voorheen als onmogelijk beschouwd. Deze methode is het begin van een preventieve manier om mentaal en fysiek gezond te blijven. Maar ook voor mensen die te kampen hebben met gezondheidsklachten. Onze gecertificeerde trainer Rob Bartels geeft de training en is door Wim Hof zelf opgeleid.

Deze methode kenmerkt zich door de drie componenten:

  • Ademhalingstechniek
  • Focus
  • Koude gewenning

Ervaar het, want voelen is begrijpen!

De cursus bestaat uit een basiscursus van 1 dagdeel. Daarna mag je deelnemen aan terugkomlessen als je wilt. De basiscursus duurt een dagdeel (van 9.00 uur tot 12.30 uur) en een koffie/thee, een kop soep met brood, theorie en praktijk (in de vorm van een ijsbad) is inbegrepen. Je kunt deelnemen aan de vervolglessen (van 1,5 uur) nadat je de basiscursus hebt gevolgd. De basiscursus kost eenmalig 90,- euro en de vervolglessen kun je volgen tegen stempels van rittenkaarten.

Cursusdagen vinden maandelijks plaats. Klik gauw door naar de reserveringspagina voor de komende datum.

Introductie Workshop MBE

  • Wil je weten wat mindfulness is?
  • Wil je weten wat de hedendaagse hersenwetenschap te vertellen heeft over de invloed van mindfulness op je hersenen en zenuwstelsel?
  • Wil je ervaren aan de hand van praktische oefeningen wat mindfulness is?
  • Hoe je mindfulness kan integreren in je dagelijks leven?
  • Wil je weten wat emotionele intelligentie is en waarom het van belang is?
  • Heb je last van stress? Wil je weten wat het is en leren hoe je je stress-systeem kunt managen?

MBE, Mindfulness Based Emotional intelligence is een nieuwe stroming in de mindfulness wereld. Het is een programma dat door Google ontwikkeld is in samenwerking met universiteiten, mindfulness- en emotionele intelligentie specialisten. Het is een optimalisatie programma: De beste versie van je zelf worden.

Tijdens deze introductie workshop ontdek je dat MBE meer is dan een methodiek om te ontspannen en tot rust te komen. MBE is een methodiek die je inzicht geeft in hoe en waarom je functioneert zoals je functioneert, waardoor je de teugels weer in handen krijgt en zelf weer richting kunt geven aan je leven.

Bij deze workshop wordt theorie afgewisseld met praktische oefeningen, zodat je kunt ervaren wat MBE te bieden heeft. Na afloop ben je niet alleen theoretisch bij, maar heb je o.a. ook tools in handen gekregen om je stress systeem te managen.

Deze workshop is de introductie op de 6 weekse MBE-training die 31 mei van start gaat. Wil je meer informatie over de 6 weekse training? Klik dan op deze link.

Nieuwsgierig? Geef je snel op via onderstaande button!

Mindfulness

Bij Bhalu kun je naast je yogalessen ook verdieping zoeken in Mindfulness. We geven op dinsdag- en donderdagochtend mindfulness lessen en op maandagavond mindful tekenen. Wil je meer informatie? Kom even langs voor een praatje.

Deelname aan een  les kost 1 stempel van de stempelkaart of 1 proefles (5,- euro).

Mediteren voor beginners.

In deze  workshop leer je een simpele manier om je hoofd lekker leeg te maken. Wat heb je daar aan? Nou, mediteren helpt bij heel veel:
– Je kan veel meer genieten van je dag.
– Je hebt meer rust in je hoofd.
– Je slaapt beter.
– Je gaat makkelijker met tegenslagen om.
– Nog véél meer.
Dus doe jezelf een plezier en maak kennis met meditatie in een gezellige sfeer.

We beginnen met een korte inleiding en uitleg. Vervolgens mediteren we twee rondes met tussendoor wat tips. Dan praten we gezellig na en hebben we het over hoe jij mediteren in je dagelijks leven kan gebruiken.

Aan het einde van de workshop:
– Kan je zelfstandig thuis mediteren.
– Weet je waarom mediteren werkt.
– Weet je hoe je meditatie in jouw leven kan inzetten.
– Heb je een leuke middag gehad!

De eerst volgende cursus vindt plaats op zaterdag 14 april a.s. Deelname aan de beginnerscursus kost 7,50 euro en de cursus duurt anderhalf uur.

Shut Up & Write

Schrijf aan je eigen werk in de ontspannen en sfeervolle omgeving bij Bhalu in Nijmegen. Nadat je bijna een uur lang in stilte aan je verhaal, dagboek, column, blog, recensie of wat dan ook hebt geschreven nodigen we je graag uit een heerlijke kop thee of koffie te blijven drinken. Krijg antwoorden op je schrijversvragen en breidt je netwerk uit. Bij minimaal 1 consumptie is de toegang GRATIS =)

Geef je op via het rooster.